Efterårsrengøring

Efteraarsoprydning

Om foråret har vi for vane at gøre en indsats med rengøringen (eller i hvert fald taler vi meget om det). Vi gør rent, vasker vinduer og gør klar til at lukke sol og varme ind. Vi rydder vinterens spor – stiller borde og bænke frem og planter blomster i krukker eller kasser.

Der ikke er helt samme vibe og hype over, at gøre det samme om efteråret – i hvert fald ikke hos mig. Jeg har savnet sådan en efterårs-rengørings-bølge. For har du tænkt over, hvor dejligt det vil være, at gøre hulen klar til en inde-periode? Tillade dig selv at kaste et blik indenfor og gøre klar til måneder, hvor det er her du og dine skal tilbringe mange timer og der, hvor energien skal hentes, når det på en hverdag er for mørkt at samle energi i naturen.

Faktisk vil jeg påstå, at en efterårsrengøring er mindst lige så påkrævet som en forårsrengøring – både fysisk og mentalt, så vi har noget at stå imod med når dagene bliver kortere og kulden bider os i næsen. Præcist som en forårsrengøring kan give plads til ny og frisk luft, kan en efterårs-klargøring være med til at trække sommerminder, lys og lune aftner langt ind i årets sidste måneder.

Jeg er gået i gang – det er super fedt! Men inden jeg går i bro over mine egne evner, og udråber mig som efterårs-energi-oprydnings-ekspert, så skal jeg indrømme, at jeg har haft et langt tilløb – havde set det komme – oprydningen altså. Vi skal nemlig flytte, og da vi i foråret satte huset til salg, lovede jeg min mand at få ryddet op og smidt ud, så vi ikke skal bruge plads og kræfter på at flytte ting med, som vil få det bedre et andet sted – enten på genbrugspladsen eller i andre hjem.

Men altså – jeg startede et andet sted. I forventningen om, at jeg snart skulle rydde op, kørte jeg fingrene henover bogreolens mange meter efter hjælp. Og fandt den bog jeg købte og læste første gang i 2001. At smide ud har altid været lidt svært for mig og bogen har hjulpet mig tidligere, så jeg besluttede at læse den igen, før jeg gik i gang.  Den er god. Den holder stadig, og som så meget andet vi ser, læser eller oplever for anden, tredje eller femte gang, får jeg nu øje på nye input. Ord, jeg slet ikke kan huske at have læst (eller forstået) ved første gennemlæsning, taler nu højt til mig. Oplever heldigvis også, at der rent faktisk er tips fra bogen, som jeg igennem de seneste 16 år har formået at integrere som vaner – i det mindste periodevist.

Nå – men straks jeg havde læst bogen, blev jeg i stand til at gennemgå den første skuffe. Jeg var i gang og har siden taget lidt hver eneste dag.

Og ikke overraskende, sker der det, at mens jeg rydder op i mine skabe og skuffer, bliver mit hoved også mere klart og mit mentale overskud vokser. For hver kasse jeg smider i småt brændbart letter en indre tåge og jeg bliver bedre i stand til at overskue og få andre ting gjort eller tænkt færdigt.
Det ydre og indre går hånd i hånd – og ved at kick-starte noget det ene sted, så starter der automatisk noget et andet sted. Uanset om det er udefra og ind eller omvendt!

Jeg er langt fra i mål (vi er heller ikke flyttet endnu), men glæder mig hver dag over processen og den energi og klarhed der følger med. Og det var bare lige det, jeg gerne ville dele med dig – så du kan blive inspireret, hvis du som jeg har brug for at få ryddet op, eller for at blive mindet om, at der (ud over færre nullermænd) følger mange andre fordele med sådan en efterårsrengøring.

Ha’ en magisk mandag!

P.S. Er du nysgerrig på hvilken bog jeg genfandt på hylden, så se med på Instagram

P.P.S. Ønsker du en indefra-og-ud start, så grib en af mine efterårs-energi-pakker og få tømt din indre skraldespand!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *