At føle frygt er godt…..bare ikke hele tiden!

panic-keyboard

At føle frygt og blive bange er en livsvigtig egenskab – det er den grundfølelse, der vækker vores urinstinkt. Det holder os på tæerne og skal sikre, at vi undgår det, der kan skade os.

Når vi føler frygt aktiveres vores reptilhjerne og gør os klar til enten at kæmpe eller flygte. Hjertet banker hurtigere og vejrtrækningen øges for at skrue op for ilt-og blodtilførslen til de store muskelgrupper, så vi fx kan løbe stærkere eller slå hårdere, end vi ellers er i stand til. Samtidig skrues der ned for andre dele af kroppens funktioner – blandt andet for hovedet og de indre organer. Vi har ikke brug for at tænke og de indre organer er momentalt uvigtige, når vi slås eller løber for livet.

Det kan også være, at vi fryser – bliver ude af stand til at gøre noget som helst. Som handlingslammet må vi derfor blot vente og håbe, at faren forsvinder, så vi atter kan bevæge os igen.

Når faren er drevet over, og vi er kommet i sikkerhed, justerer kroppen sig selv og vender tilbage til normal drift, hvis man kan sige det sådan. En justering kan blandt andet være, at kroppen føler sig træt, fordi den trænger til hvile efter kraftanstrengelsen.

Det er virkelig smart! Særligt den gang vi fx stod overfor farlige dyr, når vi gik på jagt i skoven.

Det daglige trusselbillede har imidlertid ændret sig over tid. I dag er der naturligvis en del ting, vi skal være opmærksomme på og holde os på tæerne over, men sådan direkte livstruende farer er der ikke så mange af. Det ved vores reptilhjerne bare ikke – kroppen og urinstinktet kan ikke skelne mellem farer.
Når du derfor i dag mærker frygten/bange-følelsen, så træder urinstinktet behjælpeligt til for at hjælpe dig ud af situationen og sikre din overlevelse.

Tak for det krop – men det er måske ikke helt så hensigtsmæssigt, at lukke ned for indre organer og hoved, når du står i en eksamenssituation eller en jobsamtale.
Det kunne måske også være rart, at tage med familien på rejse uden at skulle være ødelagt i krop og hoved af frygt for flyveturen før og under afrejse. Og så igen få de sidste par dage af ferien spoleret på grund af selv samme frygt for hjemrejsen.

Det kan du faktisk gøre noget ved. Med Emotionel Friheds Teknik (EFT) kan du få hjælp til selv at berolige din krop i de situationer, hvor du har reaktioner, der hæmmer dit liv.

Man kan kalde EFT for emotionel akupunktur uden nåle. Med EFT kan du trække den følelse frem, der generer dig og slukke for den, når det er hensigtsmæssigt.

Med EFT og Matix Reimprinting kan du få hjælp til at finde den dybereliggende årsag til, at din frygt aktiveres af bestemte ting og få indsigt i, hvilken overbevisning, der ligger bag. Det giver dig muligheden for at arbejde med og ændre den overbevisning, hvorved dine reaktionsmønstre også ændres.

Har du lyst til min hjælp, så book tid på min side lige her. Har du brug for at vide mere eller har du spørgsmål, så tag endelig fat i mig på telefon eller mail.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *